Schraalhans keukenmeester

Avondeten in De Avonden

De avonden (1947) van Gerard Reve is voor een culinair historicus een prima bron om te weten wat er bij een gewoon Amsterdams huishouden net na Tweede Wereldoorlog op tafel kwam. Het gezin Van het Reve at sober, voedzaam en naar de omstandigheden smakelijk, maar in onze ogen was schraalhans keukenmeester.

Omslag De Parelduiker 2020/5

In De Parelduiker publiceer ik in december een korte bijdrage over de avondmaaltijden in De avonden. De laatste tien dagen van 2020 verschijnt er op deze website dagelijks een menu zoals dat de laatste tien dagen van 1946 door de Frits van Egters wordt gegeten.

2 gedachtes over “Schraalhans keukenmeester”

    1. Beste Douwes Dekker, Hartelijk dank voor uw reactie. Graag gedaan. Ik zal het de redactieraad vragen of ze ten einde raad waren. Tot die tijd wens ik u stessvrije feestdagen en een gezond 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *